Overstappen naar het onderwijs?

Bij ons is jouw ervaring welkom!

Zeker als je GO!esting hebt in meer. Meer voldoening, meer maatschappelijke relevantie en meer balans. Er zijn nog redenen om over te stappen naar het onderwijs. We lijsten de belangrijkste voor je op.

1. Je kan je passie voluit beleven én delen

Ben Berckmoes, leerkracht wiskunde in GO! atheneum Deurne: “Als doctor in de wiskunde, is wiskunde mijn passie. In het secundair onderwijs kan ik die passie delen met fijne, jonge mensen. Ik wil jongeren doen inzien dat het vak wiskunde zo veel meer is dan het instuderen van formules. Het geeft me enorm veel voldoening dat ik dit kan doen.”

2. Elke dag is anders

Geen straffere verhalen dan die van onderwijsprofessionals. En het is echt waar: elke dag is anders. Dat maakt onderwijs zo boeiend.

Geert De Deckere, leerkracht Frans in GO! atheneum Irishof Kapellen: “Voor ik leerkracht werd heb ik ook andere beroepen uitgeoefend. Net daarom weet ik zeker dat lesgeven mijn ding is. Want leraar zijn is meer dan voor de klas staan. Ik kan me creatief uitleven, ik kan mijn kennis doorgeven en ik ervaar elke dag hoe leerlingen groeien.”

3. Jouw ervaring maakt het verschil

Iemand die in andere sectoren gewerkt heeft, kan onze lerarenteams verbreden en verrijken. Een blik van buitenaf kan ook leerlingen motiveren.

Liesbeth Damen, zorgleerkracht in GO! basisschool Kadee: “Ik durf te zeggen dat ik door mijn ervaring buiten het onderwijs goed kan inspelen op de zorgvraag van leerlingen. Aan het einde van de dag ben ik doodop, maar ook erg tevreden.”

4. Voldoening, verbondenheid en vriendschap

Vertrouwen en verbondenheid zijn cruciaal in een schoolteam. Mensen helpen groeien is uitdagend, maar geeft ook veel voldoening. De gedeelde interesses en de intense samenwerking met collega’s zorgen vaak voor (h)echte vriendschappen.

Olivier De Jonghe, leerkracht in GO! muzische basisschool K’do: “Leerlingen, leerkrachten, directie, ouders en experts, … We trekken allemaal aan hetzelfde zeel om van iedere schooldag iets unieks te maken!”

Isabeau Geenen, leerkracht in GO! freinetschool de kRing: “Mijn collega’s zijn ondertussen echte vrienden. We lachen heel wat af en zien elkaar ook vaak buiten de schooluren.”

5. Autonomie & een betere work-lifebalans

We winden er geen doekjes om: de werkdruk in het onderwijs is op sommige momenten best pittig. Gelukkig is er in onze GO! scholen ruimte om eigen keuzes te maken. En zijn er zo’n 15 weken vakantie per schooljaar, natuurlijk. Heel wat collega’s werken ook tijdens die schoolvakanties, maar wie goed kan plannen, kan ook genieten van een enorme vrijheid en een goede work-lifebalans. Zeker tijdens de zomer.

Ook niet onbelangrijk …

 • Je kan deeltijds werken;
 • Je kan een voordelige hospitalisatieverzekering afsluiten;
 • Je krijgt een fietsvergoeding;
 • Je woon-werkverkeer met het openbaar vervoer wordt terugbetaald;
 • Je loon is gewaarborgd bij ziekte (max. 30 dagen per schooljaar);
 • Je bouwt een overheidspensioen op.

Toch nog vragen?

Beschik je niet over een pedagogisch diploma? Of weet je niet hoeveel geldelijke anciënniteit je kan meenemen vanuit de privésector? Misschien twijfel je wel of onderwijs iets voor jou kan zijn?

Maak een afspraak om vrijblijvend kennis te maken met een van onze HR-medewerkers. Zij helpen je heel graag op weg.

Meer info

> Wil je weten hoe eerdere ervaringen uit een andere sector in aanmerking komen voor de berekening van je geldelijke anciënniteit in het onderwijs? Bekijk dan dit filmpje van AGODI.

> Wil je meer info over onderwijsbevoegdheid en bekwaamheidsbewijzen? Bekijk dan dit filmpje van AGODI.

> Op ‘Lesgeven is alles geven’ van de Vlaamse overheid vind je meer praktische info over je overstap naar het onderwijs. Ook deze infofiche kan je op weg helpen.

> Meer weten over werken in het GO! onderwijs van de Vlaamse gemeenschap? Surf dan naar Aan de slag in het GO!

 • Jouw ervaring maakt het verschil
 • Elke dag is anders
 • Veel voldoening, verbondenheid en vriendschap
 • Een betere work-lifebalans
 • Je bouwt een overheidspensioen op

Wat onze zij-instromers zeggen

Je moet bewust willen kiezen voor het onderwijs en je moet iemand zijn die graag met mensen werkt, met kennis bezig is, én wil bouwen aan de dag van morgen. De goede samenwerking met collega’s doet me groeien op persoonlijk vlak. Ik kan niet functioneren binnen een streng en afgeschermd kader. In mijn job heb ik de autonomie om projecten in te vullen en betekenis te geven. Op LinkedIN word ik wel eens gecontacteerd door recruiters, maar ze moeten geen moeite doen: ik blijf waar ik ben."

Olivier, technisch adviseur coördinator, GO! atheneum Hoboken

Ontdek al onze openstaande vacatures

Wil jij ook écht het verschil maken en kunnen groeien in een maatschappelijk relevante opdracht met veel uitdaging, vrijheid en autonomie? Kies dan voor een job in onze scholengroep en ga samen met ons voor Samen Leren Samenleven op basis van respect, openheid, gelijkwaardigheid, oprechtheid, betrokkenheid en engagement.