Overstappen naar het onderwijs?

Bij ons is jouw ervaring welkom!

Zeker als je GO!esting hebt in meer. Meer voldoening, meer maatschappelijke relevantie en meer balans. Er zijn nog veel meer redenen om over te stappen naar het onderwijs. We lijsten de belangrijkste voor je op.

1. Je kan je passie voluit beleven én delen

Ben Berckmoes, leerkracht wiskunde in GO! atheneum Deurne: “Als doctor in de wiskunde, is wiskunde mijn passie. In het secundair onderwijs kan ik die passie delen met fijne, jonge mensen. Ik wil jongeren doen inzien dat het vak zo veel meer is dan het instuderen van formules. Het geeft me enorm veel voldoening dat ik dit kan doen.”

2. Elke dag is anders

Geen straffere verhalen dan die van onderwijsprofessionals. En het is echt waar: elke dag is anders. Dat maakt onderwijs zo boeiend.

Geert De Deckere, leerkracht Frans in GO! atheneum Irishof Kapellen: “Voor ik leerkracht werd heb ik ook andere beroepen uitgeoefend. Net daarom weet ik zeker dat lesgeven mijn ding is. Want leraar zijn is meer dan voor de klas staan. Ik kan me creatief uitleven, ik kan mijn kennis doorgeven en ik ervaar elke dag hoe leerlingen groeien.”

3. Jouw ervaring maakt het verschil

Liesbeth Damen, zorgleerkracht in GO! basisschool Kadee: “Ik durf te zeggen dat ik door mijn ervaring buiten het onderwijs goed kan inspelen op de zorgvraag van leerlingen. Aan het einde van de dag ben ik doodop, maar ook erg tevreden.”

4. Voldoening, verbondenheid en vriendschap

Vertrouwen en verbondenheid zijn cruciaal in een schoolteam. Geen job die meer voldoening geeft dan mensen helpen groeien. De gedeelde interesses en de intense samenwerking met collega’s zorgt vaak voor (h)echte vriendschappen.

Olivier De Jonghe, leerkracht in GO! muzische basisschool K’do: “Leerlingen, leerkrachten, directie, ouders en experts, … We trekken allemaal aan hetzelfde zeel om van iedere schooldag iets unieks te maken!”

Isabeau Geenen, leerkracht in GO! freinetschool de kRing: “Mijn collega’s zijn ondertussen echte vrienden. We lachen heel wat af en zien elkaar ook vaak buiten de schooluren.”

5. Autonomie & een betere work-lifebalans

We winden er geen doekjes om: de werkdruk in het onderwijs is op sommige momenten best pittig. Gelukkig is er in onze GO! scholen ruimte om professioneel eigen keuzes te maken. En zijn er zo’n 15 weken vakantie per schooljaar, natuurlijk. Heel wat collega’s werken wel tijdens die schoolvakanties, maar wie goed kan plannen kan ook genieten van een enorme vrijheid en een goede work-lifebalans. Zeker tijdens de zomer.

Ook niet onbelangrijk …

 • Je kan deeltijds werken;
 • Je kan een voordelige hospitalisatieverzekering afsluiten;
 • Je krijgt een fietsvergoeding;
 • Je woon-werkverkeer met het openbaar vervoer wordt terugbetaald;
 • Je loon is gewaarborgd bij ziekte (max. 30 dagen per schooljaar);
 • Je bouwt een overheidspensioen op.

Toch nog vragen?

Wat als je niet over een pedagogisch diploma beschikt? Of hoeveel geldelijke anciënniteit kan je meenemen vanuit de privésector? Je hebt vast meer vragen waarop je graag een antwoord wil. Maak een afspraak om vrijblijvend kennis te maken met een van onze medewerkers of zij-instromers.

Meer weten over werken in het GO! onderwijs van de Vlaamse gemeenschap? Surf dan eens naar:

 • Jouw ervaring maakt het verschil
 • Elke dag is anders
 • Veel voldoening, verbondenheid en vriendschap
 • Een betere work-lifebalans
 • Je bouwt een overheidspensioen op

Wat onze zij-instromers zeggen

Na een loopbaan van bijna 15 jaar binnen andere sectoren, koos ik er drie jaar geleden voor om me om te scholen naar onderwijzer. Ik durf te zeggen dat ik door mijn ervaring buiten het onderwijs goed kan inspelen op de zorgvraag van leerlingen. De slogan van onze GO! school is ‘In Kadee is iedereen mee’ en ik ben trots dat ik daaraan kan bijdragen. De diversiteit van de grootstedelijke context maakt het werk boeiend. Aan het einde van de dag ben ik doodop, maar ook erg tevreden.”

Liesbeth, zorgleerkracht, GO! basisschool Kadee, Deurne

Ontdek al onze openstaande vacatures

Wil jij ook écht het verschil maken en kunnen groeien in een maatschappelijk relevante opdracht met veel uitdaging, vrijheid en autonomie? Kies dan voor een job in onze scholengroep en ga samen met ons voor Samen Leren Samenleven op basis van respect, openheid, gelijkwaardigheid, oprechtheid, betrokkenheid en engagement.