Meer verhalen

Wij zijn gesloten tijdens de paasvakantie!

Wij zijn er even tussenuit tijdens de paasvakantie en zijn gesloten van maandag 1 april tot en met vrijdag 12 april 2024.

Lees verder

Ga voor een school van GO! Antwerpen

Op de juiste school voel je je ondersteund en word je uitgedaagd om nieuwe dingen te leren. Je ontwikkelt er competenties en krijgt er kansen om te groeien. Het is een plek die je motiveert en waar je je thuis voelt.

Lees verder

Samen hoger klimmen in 2024

Wil jij ook hoger klimmen in 2024? Solliciteer dan op een job bij GO! Antwerpen of maak een afspraak met een van onze HR-medewerkers om vrijblijvend kennis te maken met onze scholengroep.

Lees verder

Wij zijn gesloten tijdens de herfstvakantie!

Van maandag 30 oktober tot en met vrijdag 3 november zijn wij er even tussenuit en genieten wij van een weekje rust tijdens de herfstvakantie.

Lees verder

Ready? Set. GO! Welkom, nieuwe collega’s!

In september en oktober verwelkomden we opnieuw meer dan 250 nieuwe collega's bij GO! Antwerpen tijdens onze onthaalmomenten. Met tonnen talent en GO!esting is dit weer een nieuwe lichting GO! professionals om fier op te zijn. Welkom, nieuwe collega's!

Lees verder

Tim Van Looy: geëngageerde onderwijsmens, gedreven ICT-coördinator én fiere GO! ambassadeur

Hoewel het initieel niet zijn plan was om in het onderwijs terecht te komen, is Tim Van Looy (43) al meer dan 20 jaar een geëngageerde medewerker in onze scholengroep. Hij startte als leerkracht en ondertussen zet hij als ICT-coördinator zijn schouders onder de digitalisering in onze scholen.

Lees verder

Een grote sprong voor GO! basisschool De Trampoline: inclusief onderwijs met een sterke STEM-visie in een gloednieuw gebouw

Onze GO! STEM basisschool De Trampoline (Deurne) trekt vanaf september de kaart van inclusief onderwijs. Op de straffe STrEaM-campus aan Park Groot Schijn, in een gloednieuw schoolgebouw met een sterk schoolproject waarin STEM-geletterdheid centraal staat, zullen binnenkort ook kinderen met een STOS-problematiek (spraak- en taalontwikkelingsstoornis) hun talenten kunnen ontplooien.

Lees verder

Geen zee te hoog en geen water te diep voor Céline Van Dycke, jonge leerkracht in GO! De Scheepvaartschool

Na een stage in onze GO! De Scheepvaartschool ging Céline Van Dycke (25) volledig overstag toen ze gevraagd werd om aan boord te blijven. Deze jonge leerkracht is nu al een boegbeeld van onze unieke, maritieme GO! school op Linkeroever.

Lees verder

Ex-OKAN’ers David en Armand gingen naar GO! Spectrumschool en staan er nu zelf voor de klas

David en Armand. Twee charismatische zij-instromers die niet alleen nóg meer kleur en warmte bieden aan het spectrum op onze school in Deurne, maar hun leerlingen vandaag vooral geven wat ze er vroeger ook van hun eigen leerkrachten kregen: de nodige uitdaging, wijze levenslessen en kansen voor een succesvolle toekomst.

Lees verder

Leersteun op de juiste plek: GO! Leersteuncentrum Antwerpen vanaf september 2023

Met het decreet leersteun ambieert de Vlaamse Regering kwaliteitsvol onderwijs dat werkbaar blijft voor de leraar. GO! scholengroep Antwerpen richt een eigen leersteuncentrum op: GO! Leersteuncentrum Antwerpen.

Lees verder

Candice en Mart creëren kansen

Candice en Mart werken in ons GO! CLB Antwerpen (centrum voor leerlingenbegeleiding). Wat hen drijft en GO!esting geeft om te doen wat ze doen, vertellen ze in deze video.

Lees verder

Straf leiderschap, straffe competenties: de schooldirecteur anno 2023

Een mens zou zich afvragen wat iemand bezielt om vandaag schooldirecteur te worden. Toch zijn ze met velen. In onze scholengroep zijn ze zelfs met meer dan vijftig. Gelukkig dus (nog) niet met uitsterven bedreigd.

Lees verder

Van filosoof naar technisch adviseur coördinator: Olivier Thiriar is trots dat hij onderwijs mee mogelijk kan maken

Als technisch adviseur coördinator (TAC) is Olivier Thiriar nauw betrokken bij het beleid en zorgt hij mee voor de concretisering van de ‘futureproof’ leeromgeving waarin zowel leerlingen als medewerkers zich goed kunnen voelen.

Lees verder

Welkom, nieuwe collega’s!

Meer dan 250 nieuwe medewerkers zijn in september ’22 gestart in onze scholengroep. Op 25 oktober en 22 november leerden we deze kersverse GO!’ers wat beter kennen.

Lees verder

Freya Piryns en Christoph Van Hemelen tonen anderstalige nieuwkomers de weg in GO! basisschool De Pijl

Freya Piryns en Christoph Van Hemelen tonen al meer dan 20 jaar de weg aan alle jonge, anderstalige  nieuwkomers in onze GO! basisschool De Pijl.  

Lees verder

Magalie en Ellen van GO! STEM-basisschool De Trampoline over hun GO!esting

Zorgcoördinator Magalie en juf Ellen van het vijfde leerjaar werken allebei in onze GO! STEM basisschool De Trampoline. Wat hen drijft en GO!esting geeft om te doen wat ze doen, vertellen ze in deze video.

Lees verder

Nieuwe GO! basisschool VONK! – vlakbij Harmoniepark en Groen Kwartier – feestelijk geopend

Op donderdagnamiddag 29 september openden we onze gloednieuwe GO! basisschool VONK! - vlakbij het Harmoniepark en het Groen Kwartier. VONK! startte al in september 2021, maar de renovatie van het historisch pand - de voormalige kliniek van de Zusters van de Heilige familie in de Lamorinièrestraat - is nu pas volledig achter de rug.  

Lees verder

Suraiah Tavares, leerkracht wiskunde en geschiedenis – geeft les vanuit het échte leven

"Ik krijg de kans om het verschil te voelen tussen lesgeven aan leerlingen van verschillende leeftijden, graden en onderwijsvormen. Wat mij betreft, is dat de ideale leerschool."

Lees verder

PORTRET: Luc Van Praet – Meer dan 10 jaar directeur van de! Kunsthumaniora van het GO!

Met het pensioen van Luc Van Praet verliest onze scholengroep een straffe persoonlijkheid. Straf als in streng, maar ook straf als in sterk in denken én in doen.

Lees verder

Hans De Schepper, kunstenaar, ex-cafébaas en nu directeur van GO! freinetschool WonderWereld

Hans De Schepper maakt school in GO! freinetschool WonderWereld: een parel van vernieuwend onderwijs in een mooie, groene omgeving.

Lees verder

Marlies De Vaal, leerkracht Nederlands en Geschiedenis in ons GO! atheneum MXM

Ik heb stage gedaan op de school waar ik nu werk – het atheneum in Merksem. Ik ben er nadien mogen – en vooral ook willen – blijven. Het publiek van de school; de scholengroep die altijd klaar staat om te ondersteunen; het idee dat ik weg ben van onder de Berlaarse kerktoren: het sprak me allemaal enorm aan.

Lees verder

Melissa Van Israël van onze gloednieuwe GO! basisschool VONK! opent haar hart voor haar leerlingen

Ze biedt een helpende hand links, geeft een duwtje in de rug rechts en probeert om de hele school met een warm hart vooruit te duwen in de dagelijkse onderwijspraktijk. Voor Melissa Van Israël, zorgcoördinator in onze gloednieuwe GO! basisschool VONK! heeft de job heel wat om het lijf.

Lees verder

Joeri Spillebeen, zorgcoach in GO! freinetschool De Pluim

Hij is nieuw. Maar toch niet. Of nee, toch wel. Joeri Spillebeen brengt een boel onderwijservaring naar GO! freinetschool De Pluim, onze basis- en middenschool in Hoboken, waar hij leerlingen op pad helpt in hun tocht naar persoonlijke ontwikkeling.

Lees verder

GO! Startland, festival voor nieuwe collega’s

Meer dan 150 startende leraren en medewerkers van de 51 scholen en centra van GO! scholengroep Antwerpen trokken op woensdagnamiddag 4 mei 2022 naar de GO! campus in Hoboken voor 'GO! Startland’, een festival helemaal op maat van de nieuwe collega’s.

Lees verder

Tim Goyvaerts, ondersteuner leerlingen en leerkrachten in ons GO! atheneum Hoboken

Nieuw starten in een GO! atheneum; in een rol waarin je met zo ongeveer iedere leerling van de school contact hebt, de leraren ondersteunt én vaak hele klassen een paar uur onder je vleugels krijgt. Tim Goyvaerts deed het de afgelopen maanden met flair in GO! atheneum Hoboken.

Lees verder

Ontdek al onze openstaande vacatures

Wil jij ook écht het verschil maken en kunnen groeien in een maatschappelijk relevante opdracht met veel uitdaging, vrijheid en autonomie? Kies dan voor een job in onze scholengroep en ga samen met ons voor Samen Leren Samenleven op basis van respect, openheid, gelijkwaardigheid, oprechtheid, betrokkenheid en engagement.