Nieuwe GO! basisschool VONK! – vlakbij Harmoniepark en Groen Kwartier – feestelijk geopend

Een groot vuur begint met een VONK!

Op donderdagnamiddag 29 september openden we onze gloednieuwe GO! basisschool VONK! – vlakbij het Harmoniepark en het Groen Kwartier. VONK! startte al in september 2021, maar de renovatie van het historisch pand – de voormalige kliniek van de Zusters van de Heilige familie in de Lamorinièrestraat – is nu pas volledig achter de rug.  

GO! basisschool VONK! heeft in totaal plek voor 240 kinderen. In september 2021 startte de school met de kleuterschool en het eerste en tweede leerjaar. Dit schooljaar volgde het derde leerjaar. Zo zal VONK! jaar na jaar verder uitbouwen tot er van elk leerjaar één klas is.

Geïnventariseerd onroerend erfgoed

Het gebouw is erkend als bouwkundig erfgoed en is opgenomen in de inventaris onder de titel ‘Klooster van de Soeurs de l’Espérance’. De voormalige kloostersite refereert aan de geschiedenis van de ‘Zusters van de Hoop’, die zich toelegden op de tijdelijke ziekenzorg aan huis bij armen en ouderen. De renovatie is nu achter de rug en werd uitgevoerd met respect voor de ziel en het verleden van het gebouw door een bouwteam bestaande uit Group Monument, A33 architecten, studiebureau stabiliteit Lisst en studiebureau technieken Deltha. 

Innovatieve infrastructuur

De school stapte af van gesloten en typisch rechthoekige klaslokalen. Elke graadklas in VONK! beschikt over een goed uitgeruste ‘leer- en leefruimte’. De groene avontuurlijke speelplaats is – zeker voor kinderen die opgroeien in de stad – een extra troef.

Met onze aanpak willen we de natuurlijke leergierigheid van onze kinderen prikkelen en hun digitale vaardigheden versterken.

Sara Scholliers, directeur van GO! basisschool VONK!

Stimuleren van ondernemerschap 

De open infrastructuur leent zich tot een innovatieve aanpak en dat is ook waar het team van GO! basisschool VONK! bewust voor kiest. “Onze school wil inspelen op de noden van kinderen in een snel evoluerende maatschappij. Met onze aanpak willen we de natuurlijke leergierigheid van onze kinderen prikkelen en hun digitale vaardigheden versterken. We leren hen van jongs af aan om projectmatig te werken, efficiënt samen te werken en stimuleren hen om initiatief te nemen en op onderzoek te gaan. Op die manier ontwikkelen ze vaardigheden die ontzettend belangrijk zijn in hun verdere studieloopbaan.“ vertelt Sara Scholliers, directeur van GO! basisschool VONK!


Meer weten over GO! basisschool VONK?
Lees het verhaal van Melissa of surf naar www.bsvonk.be.

Recente berichten

Wij zijn gesloten tijdens de paasvakantie!

Wij zijn er even tussenuit tijdens de paasvakantie en zijn gesloten van maandag 1 april tot en met vrijdag 12 april 2024.

Lees verder

Ga voor een school van GO! Antwerpen

Op de juiste school voel je je ondersteund en word je uitgedaagd om nieuwe dingen te leren. Je ontwikkelt er competenties en krijgt er kansen om te groeien. Het is een plek die je motiveert en waar je je thuis voelt.

Lees verder