Een nieuwbouw voor GO! freinetschool De Pientere Piste

  • 4 mei 2019

Innovatief schoolgebouw

GO! freinetschool De Pientere Piste (GO! scholengroep Antwerpen), is  nu nog gehuisvest in modulaire units aan de August Van de Wielelei in Deurne. Die werden 8 jaar geleden tijdelijk opgetrokken om snel een antwoord te bieden op het plaatstekort. Vorige week werden de plannen voor een nieuw gebouw onthuld aan de ouders. Het nieuwe, innovatieve schoolgebouw zal ervoor zorgen dat er vanaf 2021 meer kinderen terechtkunnen in GO! freinetschool de Pientere Piste.

Lange wachtlijsten

Momenteel zijn er lange wachtlijsten voor een plekje in de freinetschool in Deurne. Capaciteitsverhoging drong zich op. De nieuwbouw zal nog meer kinderen in de buurt de kans geven om freinetonderwijs te volgen. De groei zal vanaf 2021 geleidelijk aan gebeuren.

Het ontwerp van de nieuwbouw 

Voor het ontwerp van het nieuwe schoolgebouw vond het team van GO! freinetschool De Pientere Piste inspiratie bij Rosan Bosch. Scholen moeten volgens Bosch leuke, spannende en motiverende omgevingen worden. Die de ‘passie om te leren’ uitstralen. 

“Ook wij zien die fysieke ruimte als een plek waar onze leerlingen zich thuis voelen en ze zin hebben om te (blijven) leren. De architectuur van het gebouw moet zelfstandig en coöperatief onderzoek en spel stimuleren en ondersteunen. De nieuwbouw zal onze freinetvisie en -werking kunnen versterken,” vertelt Judith Corthouts, directeur van de GO! school.

Timing  

Als alles vlot verloopt, start het consortium Brebuild – Hooyberghs NV na de zomervakantie met de bouwwerken. 

De ingebruikname is voorzien in september 2021.

 

 

Share this Post